Obitelj Lenić

menu

Najviše priznanje za kvalitetu kulena!

Najviše priznanje za kvalitetu kulena!

Nakon godine dana praćenja, od devet slavonskih kulinara, markicu izvornosti - najviše priznanje za domaći kulen - ponijet će kuleni vinkovačke tvrtke Matijas te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Vjenceslava Hruške iz Bjeliševaca i Damira Lenića iz Bošnjaka, objavio je Vjesnik.


Najbolji kuleni »Matijasa« te Hruške i Lenića


BJELIŠEVAC – Nakon godine dana praćenja, od devet slavonskih kulinara, markicu izvornosti – najviše priznanje za domaći kulen – ponijet će kuleni vinkovačke tvrtke Matijas te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Vjenceslava Hruške iz Bjeliševaca i Damira Lenića iz Bošnjaka. Od 19 članova Udruge »Slavonski domaći kulenkulin « prošle ih se godine devet prijavilo za dobivanje markice izvornosti. Ministarstvo poljoprivrede je odredilo tvrtku »Biotehnika « za praćenje proizvodnje i ispunjavanje svih uvjeta za dobivanje markicu izvornosti.

Markica jamči da je riječ o izvornom domaćem proizvodu spravljenom na
starinski način. Drugim riječima: ovogodišnji kuleni spomenutih proizvođača koji u svibnju i lipnju, nakon fermentacije, na tržište će s markicom izvornosti odnosno potvrdom da ispunjavaju sve kriterije koji se
još jednom na kraju utvrđuju kemijskom analizom mesa. Ostalih šest proizvodžača i ove će godine biti pod nadzorom »Biotehnike«. "Proizvodnja će i dalje biti pod kontrolom, a mi ćemo s markicom lakše svoj proizvod plasirati i na inozemno tržište", komentira priznanje Vjenceslav Hruška.
 

Izvor: Vjesnik, 10.1.2009.

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward